Başkanın Mesajı

Bulunduğunuz sayfa: Anasayfa / Başkanın Mesajı
Başkanın Mesajı

 

 

Kamu İhale Kurumu içinde yer alan güzide meslek personelinin sivil toplum örgütü olan Kamu İhale Uzmanları Derneği (KİUD), 2009 yılında kurulmuş olup; Derneğimiz, kamu ihale uzmanlarının sosyal, ekonomik, kültürel ve mesleki ihtiyaçlarını karşılamayı, üyeleri arasında dayanışmayı sağlamayı ve çalışkanlığı ve liyakati ile ön plana çıkan kamu ihale uzmanlarının kamuoyundaki önemini belirginleştirmeyi ve artırmayı şiar edinmiş bir dernektir.

 

Derneğimiz bugüne kadar çok kıymetli üstatlarımız ve onların yönetimlerinde çalışan meslektaşlarımız ile güzel çalışmalara imza atmıştır. Bu değerli üstatlara ve yönetimlerine böyle güzel bir Derneği bizlere emanet ettikleri için teşekkürü borç biliyorum.  

 

Derneğimizin çeşitli mesleki amaçları yanı sıra en önemli amacı “kamu ihale uzmanlığı” mesleğini kamuoyunda ve bürokraside daha bilinir ve daha etkin bir konuma getirmek ve bu bağlamda hukuken önemli görevler verilmiş mesleğimize çalışma heyecanı ve gücü katmaktır.  

 

Ülkemize değer katacak yegâne güç, ülkemizdeki başarılı bürokratların çabaları ve özverileridir. Bu bağlamda kamu ihale uzmanları, bilgi ve donanımlarıyla, kamu alımları alanındaki tecrübe ve özverili çalışmalarıyla gelecekte ülkemiz adına önemli işler yapmaya uygun,  muktedir, tabiri caizse devletimiz açısından yönetici ocağı olmaya aday bir meslek gurubudur. Kamu ihale uzmanlarının kendi güç ve bilgi birikimleri ile oluşturduğu Kamu İhale Dünyası Dergisi bu hususu kanıtlayıcı sadece bir örnektir.

 

Kamu İhale Uzmanları Derneği, geçmişte dernek yönetimınde bulunmuş üstadlarımızın da desteği ve katkısıyla meslek mensuplarımızın menfaatleri doğrultusunda bir çok ilkelere imza atmıştır. Ancak bunun en müstesna örneği Kamu İhale Dünyası Dergisi olmuştur. Kamuoyundaki ciddi bir boşluğu dolduracak kapasitede ve nitelikte bir dergi olan Kamu İhale Dünyası Dergisi çok ciddi bir emeğin, özverinin ve fedakarlığın sonucu meydana gelmiş bir dergidir. Bu dergi aynı zamanda kamu ihale uzmanları ile kamuoyu arasında köprü görevi görecek önemli bir adımdır. Bu bağlamda başta Kamu İhale Uzmanları Derneği Yönetimine, makaleleri titiz bir şekilde inceleyen Yayın Kurulu’na ve Derneğimiz bünyesinde yer alan Dergi Komitesi’ne fedakar çalışmalarından dolayı teşekkürleri sunmak istiyorum.

 

Kamu İhale Dünyası Dergisi’nin en başta ülkemize, Kamu İhale Kurumu’na ve kamu alımları alanına ilgi duyan tüm paydaşlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

                                                                                                                     

 

 

 

 

Mehmet Kadir ÇAKIR

  Kamu İhale Uzmanı

 

 

 

 

 

  

 

Sayfa İşlemleri: Yazdır

Dernek Yönetimi



Online : 1
Bugün Tekil : 53
Bugün Çoğul : 127
Dün Tekil : 86
Dün Çoğul : 155
Toplam Tekil : 180604
Toplam Çoğul : 522133